[ X ]
Gurin: Propunem ca salariile judecătorilor şi procurorilor să fie similare
15 Ianuarie
foto: trm.md

Salariile procurorilor vor fi aproximativ la acelaşi nivel cu cele ale judecătorilor. Despre aceasta a anunţat procurorul general, Corneliu Gurin, după şedinţa grupului de lucru pentru reformarea Procuraturii.

„În trecut, procurorii au avut salarii asemeni judecătorilor. Aceeaşi abordare se propune şi în prezent, să fie salarii similare. Dacă pentru judecători este o anumită sumă, scădeti vreo 5% şi împărţiţi la numpărul procurorilor”, a declarat Gurin.

În acelaşi timp, Corneliu Gurin a spus că se preconizează o micşorare a numărului de procurori.”Va scădea numărul de procurori conducători, procurorilor pensionari şi va scădea numărul procurorilor în Procuratura Generală”, a adăugat acesta.

Curentul.md precizează că conceptul de reformare a Procuraturii a fost prezentat public în noiembrie 2013.Din grupul de lucru pentru reformarea Procuraturii fac parte deputaţi, reprezentanți ai Procuraturii Generale și Ministerului Justiției. Printre cei 22 de membri se mai regăsesc reprezentaţii societății civile şi mediului academic.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților