[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grigore Petrenco: Nu ne vom opri pînă actuala guvernare nu își va da demisia
6 Septembrie

Președintele Partidului „Casa Noastră-Moldova” (Blocul Roșu) Grigore Petrenco a declarat că protestatarii nu vor pleca pînă vor fi îndeplinite revendicările înaintate. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul Marșului Mobilizării din fața Academiei de Științe, transmite CURENTUL.

Petrenco a spus că protestul este împotriva guvernării, hoților și mafioților.

“Mulțumim celor care au venit aici și vor veni curînd și mai mulți. Noi am reușit ceea ce e al nostru, vedem că puterea face pași înapoi, iar anularea tarifelor la gaze naturale și energie electrică este dovadă clară. Aceasta este victoria tuturor celor care au ieșit la proteste și demonstrează că protestele dau rezultate”, a declarat politicianul.

Petrenco a spus că revendicările protestatarilor rămîn aceleași: depolitizarea structurilor de stat, demisia conducerii organelor de drept, asumarea responsabilității de către cei care au furat miliardul și altele.

“Vom continua să fim activi, nu ne va opri nimeni. Nu ne vom opri pînă actuala guvernare nu își va da demisia”, a punctat el.

Și avocata Ana Ursachi a spus către cei prezenți că, vor merge spre Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și vor sta acolo pînă revendicările nu vor fi respectate.

“Demisia procurorului general, demisia guvernatorului BNM, demisia Guvernului, alegeri anticipate corecte, demisia președintelui CEC, schimbarea tarifelor și prețurilor exorbitante și mărirea pensiilor și salariilor – acestea sunt solicitările noastre, pe care le-am spus de mai multe ori”, a menționat Ursachi.

În cadrul acțiunii au fost scandate lozincile: “Jos mafia”, “Jos hoții” și “Libertate”.

După mitingul desfășurat în fața Academiei de Științe, participanții la acțiunea de protest au pornit spre PMAN, acolo unde are loc acțiunea de protest organizată de Platforma DA.

Cristina Gurez
Foto: facebook.com/Константин Светлый

Inapoi la arhiva noutaților