[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grigore Petrenco după ce a fost eliberat: Acest dosar va fi cîştigat şi la CEDO
26 Aprilie

Fostul deputat Grigore Petrenco nu s-a aşteptat că va fi astăzi eliberat din arest la domiciliu. O declaraţie în acest a fost făcută de Petrenco după şedinţa de judecată, transmite CURENTUL.

„Nu m-am aşteptat la această decizie. Credeam că vor prelungi măsura de arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile”, a declarat Petrenco.

Totodată, acesta are mai multe restricţii. În context, fostul deputat a spus că le va ataca la Curtea de Apel.

„Ni se interzice participarea la manifestări în masă care ar putea derula în dezordini. Sînt încălcate drepturile noastre constituţionale. Vom ataca aceste puncte la Curtea de Apel”, a adăugat el.

Mai mult, Grigore Petrenco pledează nevinovat şi afirmă că va protesta în continuare împotriva guvernării.

„Vom lupta şi mai departe ca acest dosar să fie clasat. Acest dosar este unul fabricat. Toţi martorii nu indică că noi am comis careva ilegalităţi. Acest dosar va fi cîştigat şi la CEDO. Sper că va veni ziua cînd cei care au participat la arestarea noastră ilegală vor fi atraşi la răspundere. Este vorba de mai mulţi judecători, procurori şi cei care au dat această comandă. Nu avem de gînd să cedăm. Vom protesta împotriva acestui regim oligarhic. Trebuie eliberate instituţiile statului care sînt capturate”, a subliniat Petrenco.

Precizăm că, următoarea şedinţă de judecată în dosarul grupului Petrenco va avea loc pe 12 mai 2016.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților