[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Greşeala regretabilă” a Serviciului de presă al Preşedinţiei
24 Iulie

Serviciul de presă al Preşedinţiei a comis ieri o greşeală în comunicatul despre întrevederea președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu președintele Adunării Parlamentare NATO, Hugh Bayley, transmite CURENTUL cu referire la acelaşi serviciu de presă.

„Comunicatul de presă de astăzi, 23 iulie a.c., despre întrevederea președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu președintele Adunării Parlamentare NATO, Hugh Bayley,  conține o greșeală regretabilă. Rusia și-a asumat angajamentul de a-și retrage trupele militare de pe teritoriul Republicii Moldova la Summit-ul OSCE din 1999 de la Istabul, și nu de la Ankara, cum a fost scris eronat în comunicat”, se menţionează în precizarea Serviciului de presă al Preşedinţiei.

„Rusia nu-și respectă angajamentele asumate în cadrul Summit-ului OSCE de la Ankara din 1999 de a retrage trupele militare de pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus ieri Nicolae Timofti, potrivit comunicatului de presă iniţial.

Tot ieri, şi Serviciul de presă al Parlamentului a comis o gafă în comunicatul despre deputaţii care au lipsit nemotivat de la ultima şedinţă a Legislativului. „Comunicatul difuzat anterior referitor la deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie 2014 conține o inexactitate. Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, deputata PLR, Ana Guțu a lipsit MOTIVAT de la respectiva ședință”, se spune în document.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților