[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ghilețchi: Am încercat să convingem deputații PD că sistemul uninominal e prea radical
5 Mai

Președintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Valeriu Ghilețchi, afirmă că sondajele arată clar că – cetățeni vor o schimbare, în același timp – sistemul uninominal este unul foarte radical, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, Valeriu Ghilețchi a spus că, în ultimele zile, au avut mai multe discuții și au decis că e nevoie de o schimbare.

„În raport cu PDM, am încercat să-i convingem să renunțe la sistemul uninominal. Este un sistem mult prea radical, nu suntem gata. În urma acestor negocieri – am ajuns la un compromis, deja s-a văzut prin votul care l-ați  urmărit. Urmează ca, comisia să propună comasarea acestor două proiecte, ca ulterior să le examinăm în lectura II-a. Insistăm ca lectura a II-a să fie supusă doar după ce vom avea recomandările Comisiei de la Veneția, plus – recomandările noastre”, a precizat deputatul.

Valeriu Ghilețchi a mai spus că proiectul sistemului mixt nu va fi exact ca proiectul socialiștilor, el urmează a fi discutat și ajustat.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților