[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ghenadie Văluţă: Cerem stoparea oricărei forme de campanie pro-UE
30 Martie

„Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova va avea efecte nocive asupra tinerilor”. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă Ghenadie Văluță, Preşedintele Asociaţiei “Pro-Ortodoxia”, transmite CURENTUL.

Ghenadie Văluță a menționat că, promovarea forţată a valorilor europene în şcoli este un subiect de dispută şi tulburare printre mai mulţi părinţi şi elevi, deoarece nu toată societatea este pentru integrarea R. Moldova în Uniunea europeană (UE).

„Socotim că familiarizarea forțată a societății cu valorile europene aprofundează gradul de dezbinare a societății și discriminează majoritatea, fapt ce explică de ce UE devine tot mai antipatică pentru unii moldoveni”, a precizat el.

În context, Ghenadie Văluță a făcut trei solicitări. „Cerem: stoparea oricărei forme de campanie pro-UE care se promovează unilateral și induce lumea în eroare dezbinînd societatea; cerem consultarea obligatorie a părinților și dreptul de a nu-i obliga pe elevi să participe la aceste lecții; cerem elaborarea unor campanii informative complexe care ar corespunde aspirațiilor majorității cetățenilor și ar elimina politicile dezbinatoare și discriminatorii”, a subliniat Valuță.

Precizăm că, recent a fost lansat proiectul „Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova”. Proiectul are drept scop informa și a familiarizarea copiilor și a tinerilor din țară cu privire la instituțiile, misiunea și valorile Uniunii Europene. 

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților