[ X ]
[ X ]
[ X ]
George Simion: Abuzurile autorităților din R. Moldova trebuie să înceteze
17 Decembrie
Foto: curentul.md

Abuzurile autorităților R. Moldova trebuie să înceteze. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către  președintelui executiv al Platformei unioniste Acțiunea 2012,  George Simion, în cadrul unei conferințe de presă,  transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, ieri, 16 decembrie la frontiera moldo-română, prin punctul de trecere Albița,  președintelui executiv al Platformei unioniste Acțiunea 2012 , George Simion, i-a fost interzisă trecerea pe teritoriul R. Moldova de către autorități. Acestuia i-a  fost înmînată o decizie privind refuzul de a intra în RM, în lipsa  altor explicații. După cîteva ore trecerea i-a fost permisă.

„Abuzurile autorităților din R. Moldova trebuie să înceteze. Cum îndrăznesc cei de la conducere să interzică un cetățean român, unul european în R. Moldova?”, a menționat președintelui executiv al Platformei unioniste Acțiunea 2012.

Conform sursei, scopul interdicției a fost de a opri criticile asupra puterii de la Chișinău. „Am criticat pozițiile antiromânești ale unor conducători din R. Moldova și probabil aceasta este cauza”, a relatat George Simion.

Studentul Vlad Bilețchi a explicat faptul că în spatele acestei decizii se află cineva care spune cine trebuie să fie interzis în țară. De asemenea, acesta a vorbit despre personalitatea lui George Simion și activitățile pe care le desfășoară.

„El nu a venit niciodată cu activități care să  destabilizeze situația țării, în contextul geo-politic actual e de necrezut un asemenea act în totală neconcordanță cu parcursul  european”,  a conchis studentul.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților