[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gara Auto Centru va fi demolată, iar strada Varlaam va deveni pietonală. Iată cine vrea să facă asta!
2 Iunie

Gara Auto Centru va fi demolată, iar în locul ei va fi construită o parcare. Asta îşi propune să realizeze candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcţia de primar al capitalei, Serafim Urechean, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferinţei de presă, Serafim Urechean a spus că în zona Pieţii Centrale vor fi construite două parcări pentru circa 2 mii de autovehicule. „Această autogară trebuie demolată şi va fi demolată. Aici va fi construită parcare pentru 1400 de vehicule, şi o altă parcare pentru 850 de autovehicule”, a declarat Urechean.

Potrivit candidatului, urmează să fie construită o gară auto la Stăuceni unde se vor opri toate autobuzele care vin din raioanele de nord ale ţării, o altă gară auto la Sîngera – pentru transportul de călători din raioanele de sud-est, şi alta la Vatra. În acest context, vor fi construite şi noi linii de troleibuz în aceste direcţii, astfel încît călătorii să poată ajunge în centrul capitalei.

Candidatul PLDM a spus că şi Piaţa Centrală va fi refăcută. „Fermierii trebuie să aibă posibilitate să vină să-şi vîndă roada direct orăşenilor, nu prin intermediari. Această piaţă va deveni una agroalimentară”, a adăugat Urechean.

De asemenea, politicianul îşi propune să transforme strada Varlaam în zonă pietonală, de la strada Ismail pînă la Catedrala Mitropolitană din centrul Chişinăului.

„Pe această stradă sînt mai mult obiective de interes public pentru cei care ne vizitează ţara. Relansînd capitala, vom relansa toată ţara”, a conchis Serafim Urechean.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților