[ X ]
Gaburici după întrevederea cu reprezentanţii CNSM: Avem multe propuneri care urmează să fie introduse în program
16 Februarie

Candidatul la funcţia de prim-ministru Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii sindicatelor, transmite CURENTUL.

„Am avut discuţii foarte interesante, despre tot felul de probleme sociale. Am stabilit că vom avea dialog o dată la două-trei luni. Avem multe propuneri care urmează să fie introduse în programul de guvernare”, a declarat Gaburici.

La rîndul său, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Mihai Hîncu, a menţionat că s-a convenit asupra unui dialog social permanent.

„Îi dorim succes şi să fie votat. Am vorbit despre comisia naţională tripartită Guvern, Patronate şi Sindicate, despre majorarea pensiilor, salariilor, îndemnizaţiilor, dar şi crearea de noi locuri de munca. Noi sîntem pe poziţia că actualul Cod al muncii trebuie modificat pe anumite direcţii, dar nu de adoptat un nou Cod al muncii. Am discutat despre o programă necesară pentru tineret, care să nu plece din ţară, dar să rămînă aici. Să avem o bancă specială care să crediteze aceşti tineri să-şi întemeieze. Cu cît mai repede va fi învestit Guvernul, cu atît mai puţine probleme vor fi”, a conchis Mihai Hîncu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților