[ X ]
Gaburici despre vizita la Bruxelles: A fost una productivă şi va da rezultate în viitorul apropiat
20 Martie

Prim-ministrul Ghiril Gaburici a întreprins o vizită la Bruxelles în perioada 15-19 martie curent, unde a participat la prima reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

„Am discutat despre toate realizările pe care le avem. Am discutat şi despre restanţele care le avem, dar şi următorii paşi pe care îi va întreprinde mai departe Guvernul în cadrul realizării obligaţiunilor prevăzute în Acordul de Asociere”, a declarat premierul în cadrul unui briefing susţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

De asemenea, acesta a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni printre care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar şi cu diaspora.

Totodată, Chiril Gaburici a participat, ieri, şi la Summit-ul Partidului Popular European.

„Acest summit a avut loc ieri unde au participat mai mulţi şefi de stat, şefi de Guvern din ţările membre ale UE. Tema discuţiilor a fost uniunea energetică, criza din Grecia şi Ucraina. Am discutat si acţiunile care trebuie întreprinse pînă la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga din luna mai. În acest sens am avut discuţii cu cancelarul german Angela Merkel, fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarcozy şi cu ex-preşedintele Georgiei Mihail Saakashvili. În general sînt foarte mulţumit şi cred că această vizită a fost una productivă şi va da rezultate în viitorul apropiat”, a conchis premierul Chiril Gaburici.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților