[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracţiunea PSRM iniţiază o nouă moţiune simplă
2 Iunie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va iniția, în această săptămînă, moțiune simplă împotriva, trnasmite CURENTUL.

Ministrului Apărării, Anatol Șalaru. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Grigore Novac.

Socialiștii au adus acuzații ministrului Apărării, Anatol Șalaru, precum că distruge Armata Națională.

„Sub egida Ministrului, sunt diminuate capacitățile de apărare a statului. Avem dovezi video, noi nu venim doar cu cuvinte, dar și cu probe. Sunt hoții și acțiuni ilegale care au loc în cadrul Armatei Naționale a RM. Încă la prima moțiune simplă, a socialiștilor, împotriva lui Șalaru, am venit cu un document care demonstra că, complexele aeriene care protejează spațiul aerian a RM sunt scoase la vînzare și comercializate. Acum avem și dovadă, din mai multe unități militare, pe timp de noapte, se scot aceste complexe anti-aeriene și se transportă la Aeroportul Mărculești”, a explicat Novac.

Totodată, Grigore Novac a anunțat că, socialiștii astăzi vor înainta o moțiune simplă asupra activității și acțiunilor pe numele ministrului Șalaru. ”Ulterior, vom sesiza și Procuratura Generală”, adăugat el.

CURENTUL amintește: Săptămîna trecută, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat că, în fiecare săptămînă va înregistra, în Parlament, cîte o moțiune simplă pe numele fiecărui ministru. Primul ministru vizat a fost Corina Fusu, ministru al Educației.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților