[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracţiunea PLDM a părăsit şedinţa Legislativului
22 Octombrie

Fracțiunea PLDM solicită pauză și transferarea ședinței de astăzi a Parlamentului pentru săptămîna viitoare,  cînd Guvernul, în persoana Premierului, și ministerul Finanțelor se vor prezenta la ședința în plen, referitor la acordul de finanțare semnat cu România. Solicitarea a fost expusă de deputatul Iurie Țap, transmite CURENTUL.

Președintele Fracțiunii PRSM, Igor Dodon a menționat că ședința de astăzi nu trebuie amînată: “Ședința trebuie să continue pentru că și așa Parlamentul a avut pauză de 3 luni”.

Marian Lupu, șef al Fracțiunii PDM, a menționat că susține propunerea amînării ședinței, doar după ce ar fi examinate 3-4 proiecte social-economice importante pentru cetățeni.

La rîndul să, Violeta Ivanov, lider al Fracțiunii PCRM, a spus că, au fost luate pauze suficiente, iar ședința trebuie continuată.

Președintele Fracțiunii PL, Mihai Ghimpu, a spus că, lasă decizia la discreția Parlamentului. “Dacă am examina ratificarea Acordului, ar fi o soluție bună și apoi putem lua o pauză, dar trebuie să vină banii, cetățenii așteaptă”, a spus Ghimpu.

Deputatul liberal-democrat Vadim Pistrinciuc a declarat că, este important ca Prim-ministrul să prezinte proiectul și rectificările la buget.

“Fără aceasta, votul acordurilor nu va fi valabil. Solicităm respectuos să răspundeți pozitiv la solicitarea noastră”

Ulterior, propunerea a fost supusă votului. Solicitarea a fost respinsă deoarece nu a acumulat numărul suficient de voturi.

În consecinţă, fracțiunea PLDM a părăsit ședința Legislativului.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților