[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea „Pentru Orhei”, despre excluderea Innei Popenco: „Este o fărădelege a autorităților îndreptată împotriva locuitorilor orașului”
21 Octombrie
„Văzând creșterea popularității noastre, pe noi pur și simplu, în mod impertinent, încearcă să ne elimine din cursă. Este rușinos, este nedrept. Și în special este jignitor pentru toți orheienii. Voi nu vă imaginați ce indignare provoacă acțiunile puterii și ale realizatorilor lor printre locuitorii orașului și ai raionului Orhei! Orheienii pur și simplu nu înțeleg de ce nu este permisă extinderea lucrurilor pozitive făcute din oraș, în întreaga țară? De ce îi umilesc pe orheieni? De ce îi discriminează? Cum după toate acestea puterea va îndrăzni să meargă să dialogheze cu provinciile, cu Orheiul și alte orașe?”, spune Pavel Verejanu, Președintele fracțiunii majoritare din consiliul local Orhei, informează CURENTUL.

În declarația fracțiunii se spune că, Inna Popenco este un simplu medic din Orhei și practic, toată echipa este tot de acolo. „Candidatul nostru a fost înaintat de orheieni. Ei au văzut relizările din oraș. Realizări, cu care nu se poate lăuda niciun oraș din țară. Chiar și Chișinăul! Și iată, poporul a decis să extindă aceste succese în întreaga țară. Să înainteze la funcția de Șef de Stat un om de rând. Un simplu orheian. Reprezentant al unei echipe de succes. Dar nu știu de ce, asta nu i-a plăcut clasei noastre politice. Nu vor politicanii chișinăuieni, așa numita elită politică, să lase la putere oameni reali. Politicieni reali din popor”, spune Verejanu. 

„Consilierii locali din Orhei califică decizia instanței de  a o exclude pe Inna Popenco din cursa electorală drept fărădelegi și încălcări ale valorilor democratice fundamentale, despre respectarea cărora ne povestește fiecare la televizor. Reiese că politicienii s-au închis în Chișinău, își fac aici jocurile și intrigile, iar ce se întâmplă cu oamenii simpli, cu restul Moldovei – nu le interesează! Este scandalos! Și noi știm cu siguranță că acțiunile discriminatorii și ilegale față de candidatul nostru vor avea urmări. Și urmări foarte grave”, mai afirma politicianul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților