[ X ]
(FOTO) Vicepreședinta Bundestagului Germaniei: Chișinăul e un oraș cu o viață culturală deosebită
11 Mai

Bustul fostului primar de origine germană al municipiului Chişinău, Karl Schmidt, a fost inaugurat ieri în capitală. La ceremonia de dezvelire a bustului au participat Președintele Parlamentului, Igor Corman, Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt, Primarul general al municipiului, Dorin Chirtoacă, deputați, membri ai Guvernului şi reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

„Aducem astăzi un omagiu frumos unui primar deosebit în istoria capitalei noastre. Karl Schmidt împreună cu Alexandru Bernardazzi au schimbat radical fața și identitatea orașului. Datorită lui Karl Schmidt, Chișinăul a devenit una dintre cele mai frumoase capitale guberniale din acele timpuri”, a menționat Igor Corman.

La rîndul său, Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt s-a declarat bucuroasă să se afle pentru prima dată în vizită în țara noastră și să participe la inaugurarea bustului lui Karl Schmidt, care a reușit să facă multe lucruri frumoase pentru capitala noastră.

„Chișinăul este un oraș cu o viață culturală deosebită, un oraș cu un șarm de necontestat, un oraș intercultural. Sunt curioasă să-l descopăr în următoarele zile”, a menționat Ulla Schmidt.

Inițiativa inaugurării bustului fostului primar de origine germană al municipiului Chișinău, Karl Schmidt a venit din partea Ambasadorului Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer și Ambasadorului Polonei în țara noastră, Artur Michalski.

Adrian Platon

385A1284 385A1413 385A1603

Inapoi la arhiva noutaților