[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Un om de afaceri din Rusia vrea să îşi asume toate cheltuielile pentru organizarea plebiscitului din Găgăuzia
21 Ianuarie
foto: miras.md

Cheltuielile pentru organizarea referendumului din UTA Găgăuzia ar putea fi suportate de către un om de afaceri din Federaţia Rusă, originar din R. Moldova. Businessman-ul a adresat o scrisoare în acest sens bașcanului, Mihail Formuzal și președintelui Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitrii Constantinov, transmite tribuna.md.

„Sub pericolul urmării penale, puterea încearcă să împiedice desfășurarea referendumului din contul bugetului autonomiei. În aceste condiții, a fost inițiat o colectă publică de acumulare a mijloacelor și sunt absolut convins că poporul Găgăuziei este capabil să adune finanțele necesare. Dar, eu, susținînd întrutotul ideea referendumului, îmi exprim disponibilitatea, din contul meu, să acopăr cheltuielile pentru desfășurarea lui. Reieșind din aceasta, rog încetarea campaniei publice de colectarea a resurselor și să-mi fie oferită informația despre cheltuielile necesare, care ar permite desfășurarea cu succes a referendumului”, se spune în scrisoarea semnată de către Iurii Iacubov.

Iurii Iacubov s-a născut în s. Baimaclia, r-l Căușeni, iar în prezent locuiește la Moscova.

El consideră că ”vocea regiunilor moldovenești trebuie să fie auzită de către Chișinău și Uniunea Europeană”, inclusiv a celor 700 de mii de concetățeni care lucrează în Federația Rusă.

Cristina Pendea

image-21-01-14-10-531

Inapoi la arhiva noutaților