[ X ]
(FOTO) Un deputat moldovean, decorat de preşedintele Lituaniei
17 Februarie
foto: prezidente.lt

Președintele Fracțiunii Partidului Liberal Reformator, Ion Hadîrcă a fost decorat cu Crucea de Cavaler al Ordinului Lituanian ”Marele Duce Gediminas” pentru merite în recunoașterea restabilirii independenței Lituaniei. Distincția i-a fost acordată de Președintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului RM, deputatul Ion Hadîrcă participă la Vilnius, în perioada 16-17 februarie 2014, la celebrarea celei de-a 96-a Aniversări a restabilirii independenței Lituaniei. 

În cadrul vizitei în Lituania, deputatul Ion Hadîrcă a avut întrevederi cu  vicepreședintele Seimas-ului Lituaniei, Benediktas Jodka, și cu președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Sergiu Ursul, care este originar din Republica Moldova.

Parlamentarii lituanieni au reconfirmat sprijinul constant al Vilniusului pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova și au dat asigurări că vor veni în întîmpinarea provocărilor ce ar putea apărea în îndeplinirea angajamentelor asumate de Chișinău pentru realizarea obiectivelor de integrare europeană.

La rîndul său, deputatul Ion Hadîrcă a exprimat mulțumiri pentru sprijinul concret acordat de Lituania la nivelul UE în vederea parafării integrale a Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

În timpul vizitei la Vilnius, Ion Hadîrcă a avut o întîlnire și cu președintele Uniunii Scriitorilor din Lituania, Antanas Jonynas.

Adrian Platon

023 026

Inapoi la arhiva noutaților