[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Proiect în premieră în R. Moldova. La Ungheni a început construcția Palatului Justiției
26 Septembrie

Ieri au demarat lucrările de construcție a unui nou sediu pentru instanța din Ungheni. La evenimentul de lansare a lucrarilor a fost prezentat proiectul viitorului Palat al Justiției și termenele în care acesta va fi ridicat. Un asemenea proiect reprezintă o premieră pentru Republica Moldova și se înscrie în acțiunile de reformare a sistemului justiției, transmite CURENTUL.

”Acest Palat reprezintă un model al reformării și modernizării justiției la nivel local. Astfel, încercăm să aducem justiția de calitate mai aproape de oameni, să le respectăm dreptul la un act al justiției corect, transparent, independent, profesionist. Credem că Palatul Justiției din Ungheni va fi o poveste de succes, care va fi preluată și în alte localități”, a declarat ministrul Justiției, Oleg Efrim, la evenimentul prin care s-a dat start lucrarilor de construcție.

Potrivit președintelui CSJ, acest proiect este primul în Republica Moldova de o asemenea anvergură.

”Menționez, nu reparăm și construim instanțe pentru a crea condiții bune judecătorilor. În primul rând, ne dorim ca cetățenii să beneficieze de condiții bune atunci când vin în instanțe, de o justiție echitabilă, nepărtinitoare și corectă”, a spus Mihai Poalelungi.

CURENTUL.md precizează: Palatul Justiției din Ungheni va avea șase nivele și un spațiu total de circa 4400 m². Pentru construcție au fost alocați peste 50 de milioane de lei. Edificiul, care va corespunde standardelor europene, iar sălile de judecată vor fi dotate cu echipament modern, urmează a fi finalizat până în luna aprilie 2016. Lucrările de construcție sunt efectuate de o companie din România.

Adrian Platon

IMG_5297

Inapoi la arhiva noutaților