[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) O moldoveancă ar putea deveni primar al unui oraş din Irlanda
1 Mai

Elena Secas este o moldoveancă curajoasă care și-a propus să facă carieră politică în Irlanda, țară în care locuiește deja de 13 ani, transmite stirilocale.md, citat de CURENTUL.

Moldoveanca a emigrat în Irlanda încă în anul 2001. Acum doi ani de zile aceasta a intrat în posesia cetățeniei irlandeze. Elena locuiește în orașul Limerick împreună cu soțul Dumitru și cele două fiice ale sale, Nicole (12 ani) și Alice (3 ani).

Elena Secas are ambiții politice mari. Vorbește fluent patru limbi, iar în prezent este candidat din partea Partidului Laburist la viitoarele alegeri (luna mai) în consiliul local din Limerick City East.

Elena își dorește foarte mult să devină consilier local. Își construiește cu grijă campania electorală și le promite localnicilor că va rezolva problemele cu care se confruntă în prezent comunitatea: locuințele, drumurile, serviciile locale de sănătate, etc.

În discuțiile cu alegătorii, moldoveanca pune mare accent pe crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economiei locale. Este profund convinsă că va reuși să aducă o schimbare în bine în comunitatea sa.

“La ultimele alegeri locale eu am candidat în calitate de cetățean al Republicii Moldova, acum candidez ca cetățean irlandez. Țin minte că atunci oamenii mă priveau neîncrezători, iar alții mă întrebau dacă am de gând să rămân aici pentru totdeauna. Cred că acum, prin faptul că am obținut cetățenia irlandeză și că candidez din nou, pot să le răspund tuturor că da, sunt foarte hotărâtă să rămân în Limerick City East și să contribui la dezvoltarea comunității”, a declarat Elena Secas pentru presa irlandeză.

Adrian Platon

elena-secas-flickr.com_-530x319

Inapoi la arhiva noutaților