[ X ]
[ X ]
[ X ]
FOTO// Marcel Darie atacă din nou: „Secretarul CMC, Valeriu Didenco deține un palat nedeclarat de milioane!”
3 Iunie
Candidatul la funcția de Primar General al municipiului Chișinău din partea Partidului Legii și Dreptății (PLD), activistul Marcel Darie, președinte al Asociației „Pro Chișinău”, campion mondial la powerlifting, a organizat astăzi  un flashmob în fața  casei de lux cu 4 etaje, dintr-un sector de elită a capitalei, care aparține secretarului Consiliului Municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didenco, transmite CURENTUL.

Marcel Darie împruenă cu echipa sa, candidați la funcţia de consilieri municipali din partea PLD, au venit cu pancarte pe care era scris: „1 milion de euro au furat cu suflet”, „Caracatiţa corupţiei”, „Valera, asta nu e casa ta, tu ai furat banii noştri”, „Stimaţi cetăţeni, aici sunt milioanele voastre”, „Primar de doi bani„. 

„Am venit să protestăm în faţa palatului secretarului CMC, Valeriu Didenco, construit din furtul proprietăţii municipale. Preţul de piaţă este de 1 milion de euro. Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă este capul caracatiţei corupţiei din CMC. El nu a cerut demisia coruptului Didenco pentru că are nevoie de ştampila şi semnătura lui pentru înstrăinarea proprietății publice”, a declarat Marcel Darie.

Potrivit acestuia, casa secretarului CMC nu a fost indicată nici în declaraţia de avere. Marcel Darie susține că, casa lui Dedinco ar avea o suprafață de 600 m.p, este acoperită cu marmură albă. Imobilul ar fi dotat cu  mobilă de stejar  în stil baroc, comandată în Italia, dar și cu o vinotecă cu o colecție impunătoare de vinuri selecte.

„S-au folosit de şmecherii, acest imobil nu este indicat în declaraţia de avere. Oare nu cei de la Primărie trebuie să ne demonstreze integritate și corectitudine? Clasa politică s-a compromis iremediabil. A venit timpul ca la putere să vină chișinăuieni oneşti, oameni simpli,  integri, care ştiu cu ce probleme se confruntă  Chişinăul”, a menționat  Marcel Darie.

Activistul susține că, „în schemele de delapidare a prorprietății municipale, împreună cu Didenco sunt implicați: Ion Carpov, șeful Direcției arhitectură, Nistor Grozavu, viceprimar de ramură și ex-primarul Dorin Chirtoacă, care este capul caracatiței corupției din primărie”. 

La acțiune a participat și Olga Botnari, maestru în sport, candidat la funcția de consilier local din partea PLD, care se deplasează în scaunul cu rotile. Aceasat a menționat că, oamenii trăiesc din pensii și salarii mizere, în timp ce funcționarii de la Primărie își construiesc cu nerușinare palate. Olga Botnari a mai spus că, în ochii oamenilor simpli, Primăria Chișinău nu mai are nici o credibilitate.  

Acesta s-a adresat Centrului Naţional Anticorupţie, Comisiei Naţionale de Integritate, Procuraturii Generale să se autosesizeze pe acest caz şi să verifice averea secretarului CMC, Valeriu Didenco, schemele ilicite pe care le-a folosit pentru a se îmbogăți și, de asemenea, implicarea lui Dorin Chirtoacă, alți funcționari ai Primăriei, în delapidarea proprietății publice.

Adrian Platon

darie2 darie8 darie6 darie4 darie1 darie7 darie5 darie3

Inapoi la arhiva noutaților