[ X ]
[ X ]
[ X ]
Formuzal şi Constantinov, bătuți în cadrul şedinţei Adunării Populare din Găgăuzia
3 Iunie
foto: hotnews.md

Ședința Adunării Populare din UTA Găgăuzia de astăzi s-a transformat în cîmp de luptă, după ce a început examinarea unui proiect de hotărîre privind demiterea conducerii Adunării Populare, transmite CURENTUL, cu referire la gagauzinfo.md.

Potrivit sursei, deputatul Grigore Morar a ieşit la tribună  pentru al critica pe Preşedintele  Adunării, Dmitri Constantinov.  Acesta i-a permis deputatului să se exprime, dar cînd a vrut să dea replică a început scandalul.  Fostul preşedinte al raionului Vulcăneşti, Serghei Cernev  a sărit peste masă şi l-a lovit pe Constantinov peste faţă. A încasat cîţiva pumni şi başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Jurnaliștii au fost scoși din sală, iar după 10 minute de confruntări, la faţa locului au venit în jur de 20 de poliţişti. În aceste momente, oamenii au blocat uşile pentru ca Formuzal şi Constantinov să nu poate ieşi din sală. Totodată, un grup de democrați cer demisia preşedintelui Adunării Populare şi a deputaţilor.

Serghei Cernev a fost scos din sală şi dus la secţia de poliţie. Potrivit martorilor, Serghei Cernev l-a lovit pe Dmitri Constantinov cu palma peste faţă, iar başcanului i-a dat un picior în figură.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților