[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fondul Monetar Internațional și Guvernul RM au demarat negocierile pentru un nou acord
3 Aprilie

Guvernul RM pledează pentru demararea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional, a afirmat azi premierul RM, Chiril Gaburici. Declarația a fost făcută în urma întrevederii Prim-Ministrului cu misiunea FMI unde i-a fost înmânată Ivannei Vladkova-Hollar, șeful misiunii FMI, scrisoarea de intenție în care este exprimată dorința Guvernului de la Chișinău de a demara un nou program de colaborare instituția dată, transmite CURENTUL.

Chiril Gaburici a evidențiat necesitatea fortificării cooperării bilaterale și a reiterat importanța unei colaborări eficiente cu partenerii externi ai RM, inclusiv cu FMI, în vederea accelerării nivelului de viață din RM.

În scopul consolidării stabilității macroeconomice, continuarea reformei structurale și diminuării impactului negativ al factorilor externi asupra Republicii Moldova solicităm respectuos inițierea negocierilor a unui program de asistență și lansăm inițiativa FMI să efectueze în timpul apropiat, o vizită la Chișinău pentru a discuta noul program se spune în scrisoarea adresată.

Totodată, șeful misiunii FMI a afirmat că discuțiile purtate cu instituțiile financiare ale RM au fost utile și că urmează definitivarea priorităților pentru activitatea de mai departe a FMI. La rândul său oficialul FMI și-a exprimat opinia că dialogul dintre FMI și RM va fi în continuare unul deschis, constructiv și eficient.

Donu Anatol, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților