[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filip și Candu, despre declarația comună a oficialilor europeni
21 Iulie

Premierul Pavel Filip și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că pasul cel mai important este faptul ca în implementarea legii privind sistemul mixt să se respecte principiile democratice. Declarații în acest sens au fost făcute în contextul declarației comună lansată de șefa Politicii Externe și de Securitate Europene, Federica Mogherini și Comisarul European pentru Negocieri de Extindere și Politica Vecinătății, Johannes Hahn, informează CURENTUL.

Pavel Filip a spus că schimbarea sistemului mixt este o reformă și este foarte important faptul că avea rezultate pozitive.

„Asemenea sisteme electorale există și în alte țări și cel mai important să fie asigurate toate normele democratice”, a precizat Filip.

La rândul său, Andrian Candu a spus că, de fapt, Comisia Europeană nu a fost categorică, ci a spus că va monitoriza și va evalua evoluția lucrurilor în vederea implementării reformei electorale. „Cel mai important este să se evalueze dacă am respectat recomandările Comisiei de la Veneția și dacă am implementat prevederile legii. Este un prim pas în modificarea clasei politice, încât aceasta să fie una cu viziuni cât mai bune și mai europene”, a menționat Speakerul.

Cristina Gurez

 

Inapoi la arhiva noutaților