[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filip şi Candu: Avem un singur plan – calea spre UE
1 Iulie

Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova desfășoară în aceste clipe, o nouă ședința de lucru comună, transmite CURENTUL.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că, astăzi, Republica Moldova trăiește un moment istoric.

„Astăzi intră în vigoare Acordul de Asociere cu UE. Deja nu mai suntem doar un partener, dar suntem un stat asociat la UE. A fost depusă o muncă considerabilă în acest sens. Probabil, în aceste 6 luni, am făcut mai puțină politică, ci mai multă muncă. În aceste 6 luni de colaborare Parlament și Guvern s-a făcut ceea ce probabil nu s-a reușit să se facă în doi ani, oricum avem încă mult de muncit”, a precizat Candu.

La rîndul său, Prim-ministrul RM, Pavel Filip a menționat că, astăzi, RM mai face un pas spre UE.

„Vreau să vin cu un mesaj către partidele de opoziție, care cred că după votul din Marea Britanie, RM va ceda să meargă spre UE. Nu este așa, noi știm unde vrem să ajungem, nu avem mai multe planuri ci avem un singur plan A – calea spre UE”, a punctat el.

Totodată, Premierul a menționat că, după jumătate de an de muncă și seriozitate, RM este mult mai stabilă politic și economic.

„Plătim salariile la timp, pe alocuri am reușit și să le mărim, am indexat pensiile, am tăiat din restanțe în subvenționare, protestele s-au ameliorat. Am reușit să recredibilizăm RM în fața partenerilor de dezvoltare. Pot spune că am cîștigat o bătălie pentru început, a crescut încrederea cetățenilor în guvernare. Suntem absolut hotărîți să mergem în direcția corectă, să realizăm reforme în interesul cetățenilor. Ne ghidăm de acea foaie de parcurs comună între Parlament și Guvern, ne-am mobilizat ca niciodată. Am realizat mai mult decît 2/3 și angajamentele asumate acum 6 luni. Sunt destule de făcut, trebuie să păstrăm acest ritm și să adoptăm legi importante”, a afirmat Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților