[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filat şi Lupu au semnat Acordul de constituire a alianţei de guvernare
23 Ianuarie

Preşedinţii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidului Democrat din Moldova (PDM) au semnat acum cîteva clipe acordul de constituire a alianţei de guvernare. Documentul a fost semnat de Vlad Filat şi Marian Lupu.

După cum transmite CURENTUL, aceasta poartă numele de Alianţa pentru Moldova Europeană.

„Timpul a expirat. Ţara are nevoie să fie guvernată. PLDM şi PDM îşi asumă într-o manieră responsabilă de a asigura o guvernare eficientă. Va fi deloc uşor să activezi în asemenea situaţii, cu un guvern minoritar, dar nu este imposibil, prin dialog vom reuşi să promovăm reformele ca RM să continuie parcursul european”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

La rîndul său, preşedintele PDM, Marian Lupu şi-a cerut scuze pentru faptul că negocierile pentru formarea alianţei de guvernare au fost de durată.

„Apreciez foarte înalt responsabiliatea de care au dat dovadă colegii de la PLDM ca să asigurăm o guvernare în RM. Pentru a-ţi asuma o asemenea responsabilitate trebuie să dai dovadă de curaj. Timpul pentru cuvinte a trecut, e timpul pentru acţiuni”, a spus Lupu.

Cei doi lideri de partid au anunţat că imediat după asta se va purcede la procedura de alegere a preşedintelui Parlamentului.

De asemenea, cei doi au specificat că Acordul nu este secret şi va fi făcut public cît mai curînd posibil.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților