[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filat, Lupu şi Ghimpu s-au întîlnit din nou. Află detalii din cadrul negocierilor!
13 Ianuarie

Preşedinţii Partidului Liberal Democrat din Moldova, Partidului Democrat din Moldova şi Partidului Liberal au participat, în această seară, la o nouă rundă de negocieri privind crearea coaliţiei de guvernare, transmite CURENTUL.

Liderul PDM, Marian Lupu a declarat că nu s-a reuşit deblocarea situaţiei. „Rezultate sînt rezo. Nimic nu s-a schimbat, continuăm discuţiile şi pe această platformă, şi pe cealaltă care a avut astăzi loc pentru prima dată. Nici o schimbare. Nu avem timp, nu vom mai tolera să tragem mîţa de coadă o lună, două sau trei. Această guvernare va fi asigurată pentru a implementa Acordul de Asociere cu EU, pentru modernizarea europeană şi socială a ţării”, a spus Lupu.

La rîndul său, liderul PL, Mihai Ghimpu a menţionat că Marian Lupu are perfectă dreptate cînd spune că rezultate negocierilor sîn zero.

„Ei nu merg pe pământ. Rezultate are omul care merge cu picioarele pe pămînt. Faptul că ei discuta si cu noi nu ne sperie. Noi vrem ca funcţiile să fie partajate. Ele sunt politice, inclusiv şi cea de şef de stat. Noi tot timpul cedăm, dar este o limită, ce să mai cedăm? Noi tot vrem funcţia de prim-ministru. Suntem în condiţiile egale toţi”, a subliniat preşedintele liberalilor.

Pe de altă parte, preşedintele PLDM, Vlad Filat nu a fost de acord cu ceilalţi doi lideri de partid.

„Suntem în continuare în proces de negocieri. Eu nu pot să spun că lucrurile au rămas în acelaşi loc. Îmi exprim încrederea că vom găsi compromisul necesar. Motivul de bază rămîne a fi acelaşi, partajarea funcţiei de preşedinte a ţării. Această funcţie nu poate fi partajată. Alegerea preşedintelui RM urmează să aibă în 2016. Avem de muncit pînă atunci, inclusiv de ajustat legislaţia pentru a evita un nou blocaj. Discuţiile cu PL vor cotinua atît timp cît va fi rezonabil necesar. Eu privesc cu încredere că vom reuşi”, a conchis Filat.

CURENTUL.md precizează: PLDM şi PDM au avut astăzi şi primul dialog cu PCRM. Deputaţii celor trei partide s-au arătat mulţumiţi de primele rezultate ale întrevederii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților