[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filat, Lupu şi Ghimpu au ajuns la o înţelegere. Detalii!
14 Iulie

Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au avut aseară o nouă întrevedere în contextul negocierilor privind constituirea alianţei de guvernare. Aceştia şi-au dat întîlnire la sediul Partidului Liberal (PL), transmite CURENTUL.

Preşedintele Partidului Democrat (PD), Marian Lupu a spus că s-a avansat în procesul de negocieri.

„PD a propus ca în paralel cu grupul de bază de negocieri politice să fie pus în funcţie un al doilea grup care să elaboreze proiectul acordului politic de formare a alianţei de guvernare şi să lucreze la fel asupra proiectului programului Guvernului. Pe această cale vom economisi timpul şi vom fi mai eficienţi. Sperăm că la sfîrşitul lunii iulie, nu doar să fie încheiate aceste negocieri, nu doar să fie semnat acordul politic de constituire a alianţei, dar să fie şi învestit Guvernul”, a declarat Lupu.

Acelaşi lucru a fost confirmat şi de liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.

„Discuţiile au fost bune, am covenit că începînd cu ziua de mîine grupurile de experţi încep să lucreze la acordul de constituire a alianţei şi la programul de guvernare. Este necesar să stabilim exact modul în care urmează să fie ales preşedintele RM. Opţiuni sînt puţine: 1. modificarea Constituţiei, în Parlament sau prin referendum şi intrunirea în Parlament a numărului necesar de voturi – 61″, a afirmat Filat.

Totodată, liderul PLDM a menţionat că nu s-a ajuns să se discute despre candidaturi la etapa actuală. „Pornim de la zero. construim o coaliţie nouă care urmează să asigure majoritatea parlamentară şi suportul politic unui nou guvern”, a dăugat acesta.

Potrivit preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, discuţiile sînt calme şi liniştite. „Sperăm că la sfîrşit de lună să avem Guvern. Am convenit că toţi am greşit toţi cînd nu am modificat mecanismul de alegere a şefului statului. Cea mai bună variantă este referendumul. Între noi parcă nu sînt divergenţe. Optăm în continuare pe un procuror european fiindcă corupţia la noi a crescut în ultimii ani”, a conchis liberalul.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților