[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filat: În 2020, Republica Moldova va fi gata de aderare la UE
7 Septembrie

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, şi-a asumat astăzi solemn angajamentul de a face Republica Moldova membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. O declaraţie în acest sens a făcut Vlad Filat în cadrul acţiunii „PLDM pentru Europa”, care se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale, transmite CURENTUL.

Potrivit liderului PLDM, Europa este nu este o dogmă, dar un ideal.

„UE este lupta pentru emanciparea noastră. EU este ceea ce îi permite Republicii Moldova să fie puternică, o ţară mai bună, mai eficientă şi mai prosperă. Integrarea europeană este misiunea pe care PLDM şi-a asumat-o şi toţi împreună o îndeplinim”, a declarat Filat.

De asemenea, politicianul a spus că Uniunea Europeană nu este un vis, ci o realitate.

„Aceste reforme pe care le implementăm sînt elemente ale procesului de integrare europeană. Viitorul european ne întinde mina. Acest viitor depinde numai de noi. Pentru acest viitor trebuie să muncim împreună. Îmi asum astăzi solemn angajamentul de a face Republica Moldova un membru cu drepturi depline al EU. Este obiectivul pentru care PLDM cere sa îi acordaţi încredere”, a conchis Vlad Filat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților