[ X ]
Filat: Ianukovici trebuie să plece!
22 Februarie

Ceea ce se întîmplă în Ucraina este o dramă de proporții care va lăsa urme adînci în conștiința fiecăruia dintre noi. Aşa începe un mesaj publicat pe o reţea de socializare de liderul PLDM, Vlad Filat, transmite CURENTUL.

„Este de neconceput ca în secolul XXI, într-o țară europeană, democratică, să vedem scene înfiorătoare de război, cu lunetiști trăgînd în oameni, cu oameni ciuruiți de gloanțe, cu cadavre zăcînd pe străzi”, scrie fostul premier.

Potrivit acestuia, viața omului trebuie să fie mai presus de orice ambiții sau funcții.

„Pentru ca Ucraina să revină la normalitate, președintele Ianukovici trebuie să plece! Ianukovici și toți cei care au ordonat și executat ordine în urma cărora au murit foarte mulți oameni și sute au fost răniți, trebuie să răspundă pentru acțiunile lor în fața legii și a întregului popor”, a adăugat Filat.

La rîndul său, preşedintele Nicolae Timofti își exprimă adînca îndurerare pentru pierderile de vieți omenești cauzate de confruntările din ultimele zile din Ucraina, și transmite compasiune și condoleanțe poporului ucrainean în legătură cu aceste evenimente tragice.

Totodată, şeful statului apreciază înalt contribuția Germaniei, Poloniei și Franței, precum și a Uniunii Europene în general, la identificarea acestei soluții politice de compromis, menite să reinstaureze pacea și stabilitatea în Ucraina.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților