[ X ]
Filat, din nou în centrul atenţiei. Iată ce a făcut în satul Valea Perjei!
18 Februarie
foto: pldm.md

Satul Valea Perjei din raionul Taraclia are un nou Centru de Sănătate. La ceremonia de inaugurare a fost prezent şi fostul premier al RM, Vlad Filat, transmite CURENTUL.

Filat a felicitat locuitorii satului Valea Perjei cu ocazia dării în exploatare a instituţiei medicale şi a mulţumit persoanelor implicate în realizarea acestui proiect extrem de necesar.

Potrivit directorului Centrului de Sănătate, Maria Gherdanova, asistenţa medicală primară este asigurată de către 3 medici de familie şi 8 asistenţi medicali. Centrul este asigurat cu echipamentul şi instrumentarul medical necesar ce corespunde normelor minime de dotare conform funcţiei şi volumului asistenţei medicale primare acordate.

Instituţia medicală va deservi 4553 locuitori.

Costul lucrărilor pentru noul edificiu a constituit 2 386 509 lei, surse financiare asigurate prin proiectul Băncii Mondiale „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială în Republica Moldova”.

CURENTUL precizează că liderul PLDM a vizitat astăzi şi Zona Economică Liberă din or. Tvardiţa, unde a discutat cu agenţii economici care activează acolo.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților