[ X ]
Federația Rusă a impus noi reguli de traversare a frontierei de stat
24 Mai

Începînd cu luna mai 2014, Federația Rusă a impus noi reguli de traversare a frontierei de stat, transmite Curentul.md

Cetățenii străini, inclusiv din Republica Moldova, indiferent de scopul plecării în Federația Rusă, obligatoriu trebuie să prezinte la frontieră, pe lîngă documentele de călătorie (paşaport), o poliţă de asigurare medicală pentru perioada de ședere preconizată. Lipsa poliței de asigurare servește drept temei pentru aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

La fel, sunt obligați să dețină asupra lor o poliță de asigurare și cetățenii străini deja aflați de teritoriul Rusiei, în caz contrar li se vor aplica amenzi conform legislației Federației Ruse.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova a emis un comunicat prin care a informat despre noile reguli de traversare a teritoriului Rusiei, precum și a reiterat că cetățenii moldoveni care au indicat în cartela migrațională scopul aflării la muncă, în primele 3 zile de la trecerea frontierei, trebuie să se înregistreze  la Oficiul teritorial al Serviciului Federal Migrațiune și să-și procure patenta de activitate. După posibilitate, să încheie ulterior un contract individual de muncă și în baza acestuia, să se documenteze cu permis de muncă și permis de ședere care le va permite să se afle în Rusia timp de un an, fără limitări de intrare sau ieșire din țară.

Un asemenea comunicat a emis și Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Diana Cebotari 

Inapoi la arhiva noutaților