[ X ]
Faceți cunoștință! Consilierii prim-ministrului Chiril Gaburici
18 Martie

Prim-ministrul Chiril Gaburici a semnat dispozițiile privind numirea în funcție a nouă consilieri ai săi, scrie Tribuna.md.

Primul consilier numit este Steluţa Andreeva – consilier principal de stat al Prim-ministrului. Ea este licențiată în comunicare şi jurnalism, dar și magistru în drept. Steluța Andreeva este partenera de afaceri a noului șef al Executivului, are o experiență profesională de 7 ani în radio, 4 ani în TV şi 4 ani în presa on-line, dar și 4 ani în PR și comunicare. Cinci ani a fost în domeniul administrare și organizare. Este căsătorită și are un copil.

Serghei Diaconu este consilier principal de stat în domeniul activităţii instituţiilor de drept şi organelor de control. El s-a născut la data de 14 martie 1976. A venit cu serviciul la Guvern în 2010, fiind consilier al Secretarului general al Guvernului, ulterior consultant național pentru reforme de drept, infrastructură și transport în oficiul Prim-ministrului, funcţie pe care a exercitat-o circa un an şi în care i-a acordat direct consultanţă Premierului. În august 2012 a fost numit în funcția de șef al Poliţiei Rutiere, prin ordinul Ministrului Afacerilor Interne, iar în martie 2013 – şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie. În august 2013 a devenit viceministru al Afacerilor Interne. În ultimele două funcţii el a colaborat îndeaproape cu oficiul Premierului Leancă, oferind asistenţă în domeniu.

Radu Rebeja, consilier al Primului ministru în probleme de tineret şi sport s-a născut la dat de 8 iunie 1973, în Chișinău. El este un fost fotbalist internațional moldovean, însă în 2008 și-a încheiat cariera. Ulterior a fost vicepreședinte al Federației Moldovenești de Fotbal. Este căsătorit și are doi baieți gemeni.

Andrian Gavriliță este şef al Cabinetului Prim-ministrului. El are 28 de ani și este licențiat în marketing și logistică la Academia de Studii Economice din Moldova. A venit în Guvern în anul 2011. Pînă nu demult a deținut funcția de șef al Echipei de atragere a investițiilor din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului RM.

Natan Garștea este consilier principal de stat în domeniul financiar. Este un cunoscut analist economic, fiind licenţiat în economie, absolvind Academia de Studii Economice din Bucureşti, facultatea „Relaţii Economice Internaţionale”. Dintre funcțiile deținute anterior, o putem enumera pe cea de conducător al Agenţiei Estimator-VM, consilier al Președintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), broker la societăţi specializate din România şi Moldova şi analist financiar în cadrul Primului proiect de cadastru, implementat in Moldova cu suportul Băncii Mondiale. Este membru al consiliului de experţi ai Ministerului Economiei şi Comerţului şi al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Iurie Chiorescu este consilier principal de stat al Prim-ministrului. S-a născut la data de 1 martie 1979. A absolvit Universitatea de Stat, Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative; specializarea Politologie şi instruire juridică, licenţiat în politologie. Ulterior, a absolvit Universitatea de Stat, facultatea „Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative”, specialitatea „Politologie”, masterat. După care a devenit doctorant la Institutul de Filozofie, Sociologie şi Ştiinţe Politice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei și Institutul European de Studii Politice. Ex-deputat în Parlamentul R. Moldova, șef de catedră, lector superior.

Eugeniu Furculiță este consilier principal de stat al Prim-ministrului. Ex-consilier al secretarului general al Guvernului, Victor Bodiu. Este soțul viceministrei Justiției, Sabina Cerbu.

Aurelia Peru-Balan este consilier principal de stat, purtător de cuvînt al Prim-ministrului. Este cunoscută publicului ca autoare a emisiunii de analiză politică „Geneza” de la „Moldova 1”. Ea a deținut și funcția de președintă a Consiliului de Observatori al Companiei publice „Teleradio-Moldova”, doctor în științe politice, profesor universitar de mai bine de 10 ani. A semnat mai bine de 60 de publicații dedicate relațiilor publice. Este autoarea cărților „PR-ului politic și comunicarea de criză în Republica Moldova” și „Managementul PR-ului politic sau Vînătoarea de voturi electorale”. Aurelia Peru-Balan este căsătorită cu Eduard Balan, purtătorul de cuvînt al FISC-ului și au un copil.

Boris Gîlca este consilier principal de stat în domeniul ocrotirii sănătăţii şi dezvoltării sociale. Este un renumitul medic ginecolog. A fost și reprezentant adjunct al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie în Moldova. Are calificarea de medic obstetrician-ginecolog de categoria I, poseda calificativul licențiat de AVSC International și JHPIEGO Corporation (Universitatea John Hopkins) din SUA de consultant internațional în sănătatea reproducerii și planificare familială. Autor și co-autor a 23 de lucrări de specialitate, o monografie editată în SUA, broșuri și materiale tematice. Are stagii de specialitate în clinici din SUA, Anglia, Germania, România, Rusia și o serie de diplome și certificate de excelenta de la diferite organizații internaționale de specialitate. În anii 2001-2002 a beneficiat de o bursa de studii de la Federația Mondială a Savanților din Geneva.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților