[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expert: Fiecare guvernare a făcut cîte un pas în direcţia integrării europene a RM
16 Octombrie

Federaţia Rusă prin politicile sale a contribuit la împingerea Republicii Moldova către alegerea europeană. De această părere este analistul politic Anatol Ţăranu, şi a fost exprimată în cadrul dezbaterilor publice cu tema „Cultura politică în contextul polarizării opțiunilor politice în Moldova. Opțiunea pro-europeană: schimbarea ca șansă și remedii contra fricii de schimbare”, transmite CURENTUL.

Anatol Ţăranu susţine că alegerea europeană a Republicii Moldova se conformează perfect cu ceea ce se numeşte renaştere naţională.

„Rusia de azi prin politicile sale a contribuit la împingerea RM către alegerea europeana. Neavînd o economie puternică, încît să ţină în acest spaţiul economic ţările din fosta URSS, noi am căutat noi posibilităţi de a supravieţui. Interesul economic ne-a impus să mergem spre Uniunea Europeană. Nu există o altă direcţie. Singura direcţie este Uniunea Europeană”, a declarat analistul.

Şi directorul executiv ADEPT, Igor Boţan, consideră că alegerea europeana a RM este una firească şi motivată de politica regională.

„Noi avem practic patru garnituri politice care au guvernat RM şi toate au făcut cîte un pas în direcţia integrării europene”, a adăugat Boţan.

La rîndul său, Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola a spus că Europa este deschisă pentru toată lumea.

„Noi trebuie să construim, dar nu să divizăm. Europa este deschisă pentru toată lumea şi acesta este un aspect cheie al Uniunii Europene”, a conchis oficialul european.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților