[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-ministru „bătut” de un comunist la alegerile locale
18 Iunie

Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa a pierdut alegerile în satul său de baştină, Holercani. Acesta nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru fotoliul de primar, transmite CURENTUL.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, primarul satului Holercani din raionul Dubăsari a fost ales din primul tur al alegerilor locale generale. Este vorba de Tanasev Tudor, care a candidat din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), obţinînd 50,09% (579) din voturi.

Vitalie Marinuţa, care a candidat independent, a obţinut doar 34,17% (395) din sufragii. „Câteva zile în urmă am scris despre vorbele unui om în etate din sat despre faptul că în Holercani cam greu va fi de câștigat fiindcă aici nu iubesc românii și tare le plac comuniștii. S-a adeverit. Satul și-a ales în continuare conducerea comunistă, inclusiv și în consiliul local. Aduc mulțumiri tuturor celor ce au votat atât pentru mine cât și pentru parcursul democratic și european al țării noastre”, a scris Marinuţa pe o reţea de socializare, a doua zi după alegeri.

CURENTUL.md precizează: Pentru funcţia de primar al satului Holercani au luptat 7 candidaţi, dintre care doi independenţi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților