[ X ]
[ X ]
[ X ]
Executivul condamnă reținerea directorului liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol
6 Februarie
foto: noi.md

Guvernul Republicii Moldova condamnă reţinerea de către structurile de forţă transnistrene a directorului liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, Ion Iovcev şi a altor doi angajaţi ai şcolii, transmite Curentul.md. 

Guvernul califică această acţiune unilaterală drept o provocare premeditată, menită să tensioneze situaţia şi să submineze procesul de reglementare a conflictului transnistrean. „Reţinerea pacificatorilor în Zona de Securitate reprezintă o acţiune fără precedent şi o sfidare directă la adresa operaţiunii de pacificare”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Autorităţile statului susţin că au întreprins eforturile necesare pentru soluţionarea problemei date. La fel, au fost sesizaţi partenerii internaţionali implicaţi în procesul de reglementare. „În rezultatul acţiunilor întreprinse toate persoanele reţinute au fost eliberate. Incidentul în cauză va fi abordat în mod prioritar în cadrul mecanismelor de dialog cu reprezentanţii de la Tiraspol, inclusiv în cadrul Comisiei Unificate de Control”, se mai menţionează în document.

Guvernul Republicii Moldova atenţionează structurile de forţă transnistrene asupra responsabilităţii pentru consecinţele acţiunilor provocatoare pe care le întreprind.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților