[ X ]
[ X ]
[ X ]
(EXCLUSIV) Valeriu Munteanu despre viitorul vicepreşedinte al Parlamentului: Cu siguranţă, Mihai Ghimpu va rămîne…
7 August

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu va rămîne preşedinte al fracţiunii PL, iar în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului va fi numit un alt deputat liberal. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru CURENTUL de vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, ministru al Mediului.

Munteanu a menţionat că discuţiile pe această temă au fost amînate în cadrul fracţiunii PL pe motiv că au plecat din fracţiune 5 colegi la Guvern.

„În septembrie posibil vor pleca şi alţii, astfel vom delega un vicepreşedinte din rîndul colegilor care la acel moment vor deţine funcţia de deputat. Cu siguranţă, Mihai Ghimpu va rămîne preşedintele fracţiunii, iar vicepreşedinte va fi alt coleg liberal”, a declarat vicepreşedintele PL.

De asemenea, acesta a spus că actualul vicepreşedinte din partea opoziţiei (n.r. – PCRM), Vladimir Vitiuc, va rămîne în funcţie.

„Conform rigorilor parlamentarismului, opoziţia este reprezentată şi în conducerea Parlamentului, astfel acest lucru este respectat acum. Va mai fi instituită o funcţie de vicepreşedinte”, a conchis Valeriu Munteanu.

Precizăm că, potrivit Acordului Alianţei pentru Integrare Europeană 3, una din funcţiile de vicepreşedinte al Parlamentului a revenit PLDM, iar cealaltă PL. În prezent, funcţiile de vicepreşedinte al Parlamentului sunt deţinute de Liliana Palihovici din partea PLDM şi Vladimir Vitiuc din partea PCRM.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților