[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV// Un partid politic refuză să participe la alegerile prezidenţiale
18 August

Mişcarea social-politică “Forţa Nouă” (MFN) nu va participa în alegerile prezidenţiale din 30octombrie 2016. Declaraţia a fost făcută de preşedintele formaţiunii, Valeriu Pleşca, în exclusivitate pentru CURENTUL.

Mai mult decît atît, Valeriu Pleşca a spus că nu va candida nici în calitate de candidat independent.

„Mark Twain spunea: „Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm”. În situaţia actuală din ţară noi nu vom participa la alegeri nici ca partid, nici în calitate de candidat independent. Motivul este incertitudinea şi modalitatea cum a fost modificată Constituţia. Nu sînt garanţii că această modificare va avea continuitate dacă se va schimba guvernarea”, a declarat Valeriu Pleşca.

Precizăm că, alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 30 octombrie 2016.

Mişcarea social-politică „Forţa nouă” a fost înregistrată la data de 28 mai 1997. Organul de conducere al Mişcării, declarat la Ministerul Justiţiei, a fost Consiliul coordonator, iar primul preşedinte – Eduard Daniliuc. Ulterior el a fost înlocuit în funcţie de Valeriu Pleşca. La la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 formațiunea nu a participat, însă Valeriu Pleşca, liderul Mişcării, a candidat independent. El a acumulat doar 991 voturi (0,06%) şi nu a ajuns deputat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților