[ X ]
[ X ]
[ X ]
(EXCLUSIV) George Firican: Republica Moldova este pregătită să facă faţă acestei provocări
7 Noiembrie

Industria aeronautică din Republica Moldova este pregătită pentru un proces de integrare amplu în structurile europene de specialitate cum ar fi Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (EASA). Declaraţia a fost făcută deGeorge FIRICAN- Directorul Regional adjunct al Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO), în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru CURENTUL.

„Sunt convins că la etapa actuală Republica Moldova este pregătită să facă faţă acestei provocări. Nu numai faptul că eforturile din trecut au demonstrat această capabilitate, dar cunoscînd expertiza care există la ora actuală sunt convins că nu există nici un fel de obstacol ca R. Moldova să se poată integra într-un viitor foarte foarte apropiat în structurile europene şi aici mă gîndesc în primul rînd la Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (EASA). Sunt o serie întreagă de responsabilităţi pentru care Republica Moldova a răspuns deja pozitiv, deci nivelul e deja atins”, a declarat Firican.

De asemenea, acesta a punctat că, la moment nu există nici un fel de obstacol pentru ca R. Moldova să se poată integra în acest sistem.

„Ceea ce aşteptăm este ca efortul să continue cu acelaşi grad, astfel încît Republica Moldova să poate să evolueze pozitiv şi depăşească o serie alte de ţări din Europa. Aş dori cu această ocazie să adresez felicitările mele personale şi din partea organizaţiei pe care o reprezint autorităţilor aviaţiei civile din R. Moldova pentru rezultatele deosebite pe care le-au înregistrat în ultimii ani”, a adăugat George Firican.

Notă: Varianta integrală a interviului, inclusiv versiune video va fi publicată pe CURENTUL.md pe parcursul zilei de mîine.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților