[ X ]
[ X ]
[ X ]
(EXCLUSIV) Ex-vicepreşedintele CEC, Ştefan Urîtu: Am pregătit toate documentele pentru…
22 Octombrie

Fostul vicepreşedinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Ştefan Urîtu este pregătit să conteste decizia CEC de revocare a sa din funcţie. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru CURENTUL de către Ştefan Urîtu, în prezent membru CEC.

„Am pregătit toate documentele, dar trebuie să vedem dacă are sens”, a declarat Urîtu.

Referindu-se la solicitarea CEC către Parlament, de a verifica compatibilitatea acțiunilor și declarațiilor sale cu statutul de membru al CEC, Ştefan Urîtu a spus că, se aşteaptă ca Parlamentul să facă o comisie în acest sens.

„Eu mă aştept ca Parlamentul să facă o comisie care să decidă dacă am eu dreptate sau nu. De asemenea, să verifice şi declaraţiile domnului Iurie Ciocan (n.r. – preşedintele CEC)”, a adăugat ex-vicepreşedintele CEC.

În context, Ştefan Urîtu a menţionat că, legislaţia în vigoare nu prevede clar care declaraţii sunt politice şi care nu.

„Ce ar însemna declaraţii politice? Cum sunt acestea măsurate? Legea trebuie să prevadă clar acest lucru, în caz contrar e vorba de subiectivism. Dar dacă spuneam în piaţă (n.r. – PMAN) că alegeri au fost corecte, nu era să fie declaraţie politică? Am căutat în toate legile, dar aşa şi nu am găsit o definiţie la ceea ce înseamnă declaraţii politice”, a conchis Ştefan Urîtu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților