[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV! Ce spun consătenii despre Valeriu Ghilețchi, dar și cum a învățat la școală viitorul posibil Președinte!
2 Septembrie

Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi s-a născut în satul Pînzăreni, r. Fălești. Și deși e de mulți ani plecat din sat, consătenii nu doar că-și aduc aminte de el, dar și îl susțin la funcția de Președinte al Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Reporterul nostru a sunat în satul de baștină al viitorului posibil șef al statului. Raisa Bulgarc, consăteancă, ne-a spus de ce politicianul Valeriu Ghilețchi ar merita să obțină funcția de șef de stat.

„Eu îl cunosc pe deputatul Valeriu Ghilețchi și părerea mea despre el este una pozitivă. Chiar îmi place cum este el, mereu deschis, vorbește cu societatea, nu este fudul. Cred că ar fi o candidatură bună la funcția de șef a statului, dar desigur că trebuia să-l luăm în comparație și cu ceilalți candidați, care doresc să ocupe această funcție, să analizăm toate posibilitățile existente. Noi ne-am dori ca el să fie Președinte, ne-am mîndri pentru că face parte din satul nostru”, ne-a spus ea.

Directoarea Gimnaziului „Nicolae Dabija”, Maria Tîgîrlaș, unde pe timpuri a studiat Valeriu Ghilețchi, ne-a spus că, deputatul s-a remarcat prin cunoștințe înalte, a absolvit cu 10 pe linie, pe acele vremuri cu nota 5.

„Eu îmi exercit funcția din anul 2003. Dumnealui finisase gimnaziul de mulți ani. Anul trecut, la 1 septembrie, domnul Valeriu Ghilețchi a fost oaspetele nostru de onoare la careul solemn. Atunci am ridicat registrul unde se păstrau notele lui și avea 10 pe linie, adică 5 pe acele vremuri. Astfel, a servit drept un exemplu pentru toți elevii din localitate. A fost un elev eminent, străduitor, disciplinat, care provine și dintr-o familie bună”, ne-a spus aceasta.

Cunoscîndu-l personal, directoarea ne-a enumerat anumite calități pe care le posedă politicianul.

„În primul rînd, este responsabil, este omul cuvîntului, care își respectă promisiunile pînă la urmă. Îl cunosc personal chiar am discutat cu el, pentru că vine și ne vizitează des la liceu. Ne-a ajutat de fiecare dată cînd am apelat și am avut nevoie. Și părerile oamenilor din sat sînt pozitive. Cînd vine aici, discută cu consătenii și este primit bine de către aceștea. Eu îi cunosc familia lui și pot spune că este și un familist bun și copiii Dumnealui sînt foarte bravo, învață bine și sînt educați. Totul pornește din familie, dacă omul poate acolo să își face curățenie, atunci și în general va fi în stare să facă ordine ”, a mai adăugat directoarea.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților