[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-premierul Mircea Druc are interdicţie de a intra pe teritoriul Ucrainei
11 Mai

Eugen Tomac solicită Ministerului Afacerilor Externe al României, clarificarea de urgenţă a motivelor interdicţiei de intrare în Ucraina a fostului premier al RM, Mircea Druc. Aceasta după ce, în seara zilei de 8 mai, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Mircea Druc, a fost oprit la frontieră, pe motiv că acesta figurează pe lista cu persoane care au interdicţie de a intra pe teritoriul Ucrainei, transmite CURENTUL.

Deputatul român Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a condamnat luni decizia statului ucrainean de a interzice intrarea pe teritoriul său a domnului Mircea Druc, fost prim-ministru al Republicii Moldova.

„Domnul Mircea Druc este cetăţean român, un promotor activ, de câteva decenii, al drepturilor românilor de peste hotare şi al libertăţilor fundamentale ale omului. Este inacceptabil să impui interdicţie, fără un motiv întemeiat, unui om care nu a vrut decât să participe la un eveniment cultural la Cernăuţi”, a declarat Eugen Tomac.

Preşedintele PMP solicită Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să iniţieze de urgenţă demersurile necesare pentru clarificarea motivelor pentru care domnul Mircea Druc are interdicţie de a intra pe teritoriul statului vecin.

„România este un partener de încredere al Ucrainei, faţă de care şi-a demonstrat respectul. Sper că statul ucrainean, în numele principiilor fundamentale ale democraţiei, îşi va revizui poziţia şi această situaţie nefirească va fi remediată în cel mai scurt timp”, a mai afirmat Eugen Tomac.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților