[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-premierul Ion Sturza este gata s-o susţină pe Maia Sandu: Hai la treabă!
9 Octombrie

Ex-Premierul Ion Sturza o îndeamnă pe Maia Sandu, ex-ministru al Educației să pună umărul la un proiect politic deja existent și să nu-și facă iluzii că un ONG nu ar avea nevoie de bani pentru a activa, transmite CURENTUL.

Sturza a scris pe facebook, că  o respectă foarte mult  pe Maia Sandu pentru profesionalism, tenacitate și viziune.

“Tot ce ați reușit, ați reușit prin muncă și dedicație. Anume din aceste considerente îmi permit un sfat: evitați să vă poziționați ca o țarevnă care se așteaptă invitată la tron. Aveți perfectă dreptate: politica e scumpă, incomodă și imorală; iar organizarea de partid – plicticoasă. Dar acesta este traseul, de jos în sus, prin jertfire, implicare, muncă, mersul prin noroi, întâlniri mai puțin plăcute cu oameni nu totdeauna „sofisticați”. Așa se face politica. Așa se ajunge la o autoritate durabilă și la credibilitate. Carierele noastre de tehnocrați nu contează mult pentru un proces politic serios. Omenii nu fac politică de dragul amorului, ei vor să-și promoveze idealurile, să acceadă în anumite funcții. Găștile politice (partidele) se agață câteodată, din disperare, de unele nume sonore pentru un transfer de imagine. Dar aceasta este atât de temporar. A propos, fără de iluzii, și ONG-ul necesită bani și muncă plicticoasă…”, scrie ex-Premierul.

Aceasta o îndeamnă să susțină un proiect politic deja existent.

“Așa că, hai la treabă, punem cu toții umărul la un PROIECT POLITIC, unul existent deja sau nou. Dacă suntem oameni serioși și chiar ne pasă… Anticipez întrebarea dumneavoastră: dar ce fac eu? Reiterez ce am spus: sunt gata să îi susțin pe cei care întreprind ceva și care contează pentru viitorul Moldovei. Dar, vă rog, fără de chemări la tron”, a mai spus Sturza.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților