[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-ministru: Nu putem vorbi de modernizare şi reformă în condiţiile actuale
29 Ianuarie
foto: acasatv.md

Ex-ministrul Apărării, Valeriu Pleșca și-a expus opinia asupra declarațiilor Președintelui Nicolae Timofti, referitor la reforma SPPS, menționînd că cea mai bună soluție ar fi, de fapt, lichidarea instituției. Despre aceasta el a scris pe o rețea de socializare.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Valeriu Pleșca a menționat că în condițiile de astăzi, cînd majoritatea populației trăiește în condiții materiale dificile și întîmpină probleme financiare, nu este adecvat să se vorbească despre reformarea și modernizarea unor instituții precum SPPS. “Cetățenii cu pensii și salarii mizerabile nu prea înțeleg aceste acțiuni”, a declarat ex–ministrul.

În context, ex–ministrul a declarat că reforma declarată de către actuala clasă politică de la guvernare mai mult se mimează, deoarece reformarea actuală s-a bazat mai mult pe schimbarea cadrelor care nu sînt membri.

“Fiind deseori prin republică, am ascultat aceste nedumeriri,chiar pe alocuri cu obidă, precum că un loc de muncă poate fi obținut doar dacă ai depus cerere de a intra în partid”, a spus Valeriu Pleșca.

Totodată, el s-a întrebat de ce este necesară majorarea salariilor judecătorilor și altor demnitari. “De ce e necesar să le fie majorate salariile dacă  ei și așa o duc bine, pe cînd pensionarii nu sunt în stare să își achite facturile pentru energie termică”, a afirmat Valeriu Pleșca.

Ex- ministrul a mai spus că  de mai bine de un an activează în mediul de afaceri și cunoaște problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri din Republica Moldova.

“De rînd cu obstacolele și represiunile care există din partea a peste 70 de instituții abilitate cu funcții de control, prin funcționarii săi, statul are un mesaj dușmănos față de oamenii de afaceri, care sînt tratați uneori ca potențiali delapidatori de fonduri”, a relevat el.

Potrivit spuselor sale,  anume prin defalcările la buget din partea mediului de afaceri au loc majorările salariilor funcționarilor publici și respectiv atitudinea față de ei trebuie schimbata.

“Sînt convins, că nimeni nu va observa dacă mîine va fi lichidat SPPS -ul și altele vreo 20 de structuri, care doar stopează modernizarea economiei din țara noastră”, a conchis Valeriu Pleșca.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților