[ X ]
Ex-deputat PCRM: Partidul Comuniştilor se desface
23 Mai

Igor Dodon susţine nu regretă că a părăsit Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Despre aceasta a scris liderul Partidului Socialiştilor (PSRM) pe profilul său de Facebook, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei citate, Mark Tkaciuk, care şi-a depus astăzi mandatul de deputat, a lucrat din interior împotriva PCRM.

„A creat diversiuni, a împins în afara partidului numeroşi activişti, l-a inclus pe criminalul Tofan pe listele de consilieri municipali în 2011, a criticat agresiv proiectul de modernizare a PCRM, pe care l-am propus în toamna anului 2011, a compromis grav imaginea PCRM. Toate acesta confirmă o dată în plus – am avut dreptate cînd am părăsit PCRM ceva timp în urmă şi am lansat un nou proiect politic pe eşichierul de stînga – Partidul Socialiştilor din RM”, a scris politicianul.

Mai mult, Igor Dodon susţine că PCRM se desface. „A devenit un partid-zombie, care nu are nici potenţial, nici viitor. Îi compătimesc pe majoritatea membrilor de partid patrioţi care înţeleg foarte bine ce se întîmplă. Le recomand să ia decizii corecte cît nu e tîrziu”, a adăugat liderul PSRM.

Curentul.md aminteşte că Igor Dodon a intrat în Parlament pe lista Partidului Comuniştilor, depusă la alegerile parlamentare din 2010. Ulterior, la 4 noiembrie 2011, Igor Dodon, alături de Veronica Abramciuc şi Zinaida Greceanîi au părăsit fracţiunea PCRM şi au creat Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, iar în Parlament aceştia se prezintă în calitate de membri ai Grupului Socialiștilor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților