[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-deputat: Mark Tkaciuk se pregăteşte de război!
16 Iunie

Mark Tkaciuk, care recent a depus mandatul de deputat în Parlamentului Republicii Moldova şi a fost exclus din organele de conducere ale Partidului Comuniştilor, se pregăteşte de război. De această părere este ex-deputatul, scriitorul Nicolae Dabija.

Într-un material publicat de „Literatura şi Arta”, citat de StiriMD, el afirmă că  structurile șovine din Republica Moldova, finanțate de Putin, acționează în baza unui plan elaborat la Kremlin, potrivit căruia Dorin Chirtoacă, Nicolae Timofti și membrii guvernului moldovean ar putea fi arestați în urma unei  „revolte populare”, iar pentru a da lovitura de stat aceștia au pregătiți circa 6 mii de luptători din Transnistria, Găgăuzia și Bălți.

„Tkaciuk se pregăteşte de război. Timp de aproape jumătate de an, acesta a încropit o organizaţie şovină, care însumează până în prezent peste 6000 de tineri din Transnistria, Găgăuzia, Bălţi, Vulcăneşti, studenţi agresivi de la Universitatea Slavonă din Chişinău, de la Şcoala Antropologică a lui Tkaciuk ş.a. Ea îşi zice „Antifa”, care s-ar descifra „antifascism”. Fascismul pentru cei care fac parte din organizaţia lui Tkaciuk e o noţiune largă, care include Uniunea Europeană, România, SUA, NATO, unioniştii, toţi cei care se pronunţă contra intrării Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică a lui Putin, şi se vor în Uniunea Europeană, cei care afirmă că vorbesc limba română şi nu „moldovenească” etc.”, scrie Nicolae Dabija.

Sursa notează că, „în aceste zile Mark Tkaciuk cu alţi doi ideologi ai partidului comuniştilor, Grigori Petrenko şi Iurie Muntean, detaşaţi formal de Voronin (ca să nu dea motive Comisiei Electorale Centrale să-i scoată partidul în afara legii mai înainte de alegerile din noiembrie 2014), ţin conferinţe în tabere paramilitare (şedinţele pot fi urmărite pe diferite adrese de youtube) din Vulcăneşti, Tiraspol, Bălţi, unde membri ai asociaţiei extremiste „Antifa” se antrenează pentru manifestaţii „antifasciste” – provocări, destabilizări, dezordini de masă”. „Ei sînt împărţiţi în grupuri „de şoc” a cîte 5-6 persoane, care să acţioneze pe cont propriu în provocările care vor urma”, notează autorul.

În opinia sa, „aceştia se pregătesc de un „antieuromaidan”  chişinăuian, care ar culmina cu „victoria poporului” (unul dintre cei care i-au încurajat la o ultimă conferinţă comunistă că „poporul are dreptul la răscoală” este „democratul” Anatol Plugaru, un alt instigator e fostul „revoluţionar de profesie” Iurie Roşca) şi ar fi însoţită – ceva mai înainte de alegeri şi de semnarea documentelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană – cu arestarea Guvernului Republicii Moldova, cu arestarea preşedintelui Republicii Moldova, a primarului municipiului Chişinău, cu reţinerea mai multor deputaţi „trădători”, cu asasinarea unor „activişti extremişti” etc.”.

„Există zeci de ascunzişuri clandestine cu armament, pregătite pentru „poporul revoltat”, care nu sunt decât emisari ruşi, sosiţi, chipurile, „pentru odihnă” în Republica Moldova, detaşamente bine pregătite şi instruite care aşteaptă la Tiraspol şi Tighina, mulţi dintre ei trecând deja Nistrul”, mai precizează Nicolae Dabija.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților