[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-deputat: Am înţeles că aş putea face mai mult pentru oameni dacă aş activa în afara politicii
21 Ianuarie
foto: Organizaţia "Ajută un Om"

A devenit deputată în Parlamentul Republicii Moldova în 1998, a activat în cadrul Mişcării social-politice „Pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă” (MpMDP) și a fondat prima organizație de femei a unui partid politic, iar mai tîrziu a înțeles că poate face mai mult pentru oameni în afara politicii. Este vorba despre Elena Burcă, în prezent președintă a Asociației Casa Mărioarei și președintă de onoare a Forului  Organizațiilor de Femei din Moldova.

Într -un interviu acordat pentru CURENTUL, Elena Burcă a menționat că a deținut funcții înalte de partid și de stat, dar atunci erau alte timpuri.

„Politica de azi se deosebește de politica de atunci. Nu este nostalgie, dar atunci se punea mai mult accent pe popor, iar acum sîntem într-o perioadă de tranziție care durează deja prea mult. Mie nu îmi place politica de acum”, a spus ea.

Elena Burcă a spus că se bucură că a fost deputat în echipa „Rîndunicii” și că a reușit să constituie prima organizație de femei a unui partid politic.

„La un moment dat, am înțeles că aș putea face mai mult pentru oameni dacă aș activa în afara politicii. Am venit în 1998 și doar o dată. M-am retras și consider că am făcut bine. Politica mea era responsabilitatea sau activitatea caselor de cultură, școli, săli de sport și altele din domeniul social. Știu de ce au nevoie oamenii, ce pot face pentru ei și ce poate face statul”, a mai spus ea.

Întrebată despre o potențială revenire în politică, ea a spus că totul e posibil, însă pentru toate este o vîrstă.

„Noi am trăit într-un sistem în care am făcut lucruri bune și am luat decizii pentru noi, dar acum trebuie să dăm posibilitatea tinerilor să își trăiască viața lor și să facă ei politică pentru a se simți bine în țara lor. Eu sînt bine unde sînt acum”, a afirmat ex-deputata.

Elena Burcă a spus că ține legătura cu foștii colegi din politică. „Mă bucur de succesele lor. Mă bucur că sînt promovate mai multe femei în funcții importante. Dar vine o vreme cînd trebuie să slujești și poporului, direct…”, a mărturisit ea.

CURENTUL.md va publica în zilele următoare un amplu interviu cu Elena Burcă.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților