[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-Ambasador: Securitatea R. Moldova depinde de colaborarea celor de la guvernare
29 Octombrie

Securitatea R. Moldova depinde de colaborarea celor de la guvernare. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către primul ambasador al România la Chişinău, Ion Bistreanu, în cadrul unei dezbateri organizată de Fundația Universitară a Mării Negre cu tema „NATO și securitatea regională. Cazul Republicii Moldova”, informează CURENTUL.

„R. Moldova nu are nici o soluție de securitate, și este cinic spus faptul că în Ucraina a început un război din cauza NATO, dimpotrivă, din cauza că a semnat Acordul de Asociere cu UE”, a relatat președintele Fundației Universitare a Mării Negre, Dan Dungaciu.

La rîndul său, primul ambasador al României la Chişinău, Ion Bistreanu, a afirmat că situaţia R. Moldova depinde foarte mult de forţele politice interne. „Poziția Tiraspolului va depinde în exclusivitate de poziția Moscovei. Nu văd o imediată invazie a trupelor rusești pe teritoriul Moldovei”,  a spus diplomatul.

În același context,  Ion Bistreanu a menționat despre faptul că asigurarea securității, stabilității interne a R. Moldova  depinde de colaborarea celor de la guvernare. „Trebuie să existe un consens între ei”, a conchis ex-Ambasadorul Ion Bistreanu.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților