[ X ]
[ X ]
[ X ]
Europenii au decis! Moldova poate solicita aderarea la UE
17 Aprilie

Pentru prima dată, Republica Moldova poate solicita intrarea în Uniunea Europeană. O rezoluţie în acest a fost votată astăzi în plenul Parlamentului European (PE), transmite CURENTUL, cu referire la un comunicat al cabinetul europarlamentarului român Monica Macovei.

De asemenea, prin această rezoluţie au fost adoptate propunerile Monicăi Macovei privind accelerarea intrării în vigoare a Acordului de Asociere, inclusiv a celui comercial, dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Mai mult, europarlamentarul a solicitat Secretariatului general al Consiliului UE să reducă procedurile de notificare așa încît aplicarea provizorie a Acordului de asociere să aibă loc imediat după semnare.

O altă solicitare care a fost aprobată este creşterea finanţării din partea Comisiei Europene pentru Republica Moldova.

“Suntem într-un moment de criză politică și răspunsul trebuie să fie un răspuns de criză, iar singurul mod de a proteja Republica Moldova este de a o aduce în Uniunea Europeană. Rezoluția de astăzi este un mare pas în această direcție”, a declarat Monica Macovei.

Curentul.md precizează că pe 28 aprilie a.c., va intra în vigoare decizia privind regimul liberalizat de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova în UE.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților