[ X ]
[ X ]
[ X ]
Europarlamentar: R. Moldova este ţara cea mai iubită de UE
28 Februarie
foto: europa.eu

Votul de ieri a Parlamentului European privind liberalizarea regimului de vize este un moment istoric pentru R. Moldova, dar şi pentru cetăţenii ei. Declaraţia a fost făcut de europarlamentarul Monica Macovei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de alţi doi deputaţi europeni, Theodor Stolojan şi Marian Jean Marinescu, dar şi liderul PLDM, Vlad Filat, transmite CURENTUL.

“Urmează un vot în Consiliul Europei care va fi în aprilie sau mai. Ne preocupăm în fiecare zi de acest lucru. Pînă la sfîrşitul lunii mai va fi o realitate, se va circula fără vize”, a declarat Macovei.

De asemenea, europarlamentarul susţine că ţara noastră este ţara cea mai iubită de Uniunea Europeană. „A fost cea care a mers cu progresele cele mai rapide. A ajuns un copil răsfăţat al UE, pe bună dreptate”, a adăugat europarlamentarul.

Referindu-se la Acordul de Asociere pe care R. Moldovea urmează să-l semneze în acest an, Monica Macovei a specificat că acest lucru nu înseamnă pierderea suveranităţii ţării noastre. Totodată, aceasta a spus că sunt posibile intimidări din partea Federaţiei Ruse.

„Cu cît reduci perioada de risc cu atît e mai bine. Semnarea Acordului de Asociere va însemna bunăstare, bani. Sper să sărbătorim şi semnarea lui, să dansăm în PMAN în vara acestui an”, a menţionat Monica Macovei.

La rîndul său, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a mulţumit europarlamentarilor români pentru sprijinul acordat ţării noastre în ultimii patru ani şi jumătate. „Vă rog să rămîneti împreună cu noi”, i-a îndemnat Filat pe europarlamentari.

CURENTUL aminteşte că ieri, Parlamentul European a votat propunerea privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii R. Moldova. Decizia a fost susținută de 460 de deputați.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților