[ X ]
[ X ]
[ X ]
Europarlamentar: Așteptarea PPE este un candidat unic la alegerile prezidențiale
24 Mai

Partidul Popular European (PPE) pledează pentru aceea ca partidele de dreapta din Republica Moldova să meargă cu un candidat unic la alegerile prezidențiale. Despre aceasta a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, europarlamentarul Sigfried Mureșan, purtătorul de cuvînt al PPE, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, împreună cu alți 18 colegi din PPE, transmite CURENTUL.

Mureșan a menționat că delegația PPE a avut întrevederi cu șeful statului, membri ai corpului diplomatic, dar și reprezentanții partidelor de dreapta – Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Popular European din Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Referindu-se la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la 30 octombrie 2016, europarlamentarul a declarat că partidele de pe eșichierul de dreapta trebuie să se așeze la masa de discuții.

”Așteptarea PPE este un candidat unic la alegerile prezidențiale și nu în al doilea tur, ci dinaintea primului tur. PLDM, PPE, PAS și PPDA dacă doresc să aibă o șansă trebuie să susțină un candidat unic din primul tur, altfel riscă să nu ajungă în turul doi. Vă rugăm să vă uniți forțele”, a spus purtătorul de cuvînt al PPE.

Sigfried Mureșan a comunicat despre faptul că partidele s-au declarat dispuse să discute.

”Noi le-am spus că nu trebuie să înceapă discuțiile cu linii roșii, ci să se așeze la o masă și să susțină cel mai bine plasat candidat. Viitorul președinte trebuie să dea dovadă de atașament profund față de statul de drept, să nu fie certat cu legea, să arate că a susținut mereu lupta împotriva corupției și este esențial ca viitorul președinte să respecte separarea puterilor în stat, dar și să aibă un atașament profund pentru cauza europeană”, a subliniat europarlamentarul.

Totodată, purtătorul de cuvînt al PPE s-a referit și la problemele existente în Republica Moldova, dar și reformele care sunt extrem de necesare. Potrivit lui, lupta cu corupția va avea succes.

”Poate va dura mai mult, dar va avea rezultate. În România a durat 10 ani și în Republica Moldova nu se va întîmpla mîine, ci va dura mult și va veni ziua cînd cei care au comis greșeli vor da socoteală”, a punctat el.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților