[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eugeniu Revenco şi-a început activitatea oficială de Ambasador în Letonia
17 Decembrie

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Letonia, Eugeniu Revenco a prezentat Excelenței Sale Raimonds Vējonis, Președintele Republicii Letonia, scrisorile de acreditare, precum și de rechemare a predecesorului său, transmite CURENTUL.

Ceremonia de acreditare a avut loc la reședința Președintelui Blackheads’ House, acest eveniment marcând începutul activității oficiale de Ambasador în Letonia.

După prezentarea scrisorilor de acreditare, Preşedintele Raimonds Vējonis şi Ambasadorul Eugeniu Revenco au discutat despre buna dezvoltare a relaţiilor bilaterale, dinamica și evoluția relațiilor economice, contextul politic intern, precum și importanța cooperării regionale. De asemenea, Președintele Letoniei a reitarat susținerea țării sale acordată Republicii Moldova pentru realizarea agendei europene și implementarea reformelor necesare.

Tot în aceeași zi, Ambasadorul Eugeniu Revenco a fost primit în audiență de Președintele Saeima, Ināra Mūrniece, în cadrul căreia s-a discutat despre interesul dinamizării relațiilor parlamentare și intensificare a cooperării pe segmentul educațional, interparlamentar și economic.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților